Aquests dies de confinament han sigut intensos i durs, però també han servit perquè molts projectes interessants hagin vist la llum. Un d’ells és @docentsconfinats.
Es tracta d’una iniciativa de la Lídia Sanahuja i l’Eva Masmiquel, dues mestres de 3r de primària d’una escola de Girona. Davant de la situació provocada pel coronavirus, van crear un perfil a Instagram on els docents poden compartir les seves propostes educatives en format vídeo de menys de 2 minuts.
En poc més de 6 setmanes han aconseguit reunir més de 190 propostes didàctiques elaborades per docents de diferents centres educatius. Realment és espectacular poder gaudir d’aquestes activitats didàctiques, lúdiques, divertides i també originals.
Un cop més es demostra que compartint tots ens enriquim. La meva més gran felicitació a les dues impulsores del projecte i als docents que hi estan col·laborant 👏👏👏👏👏👏
Us convido a descobrir més informació sobre aquesta iniciativa i gaudir del recull de vídeos educatius que han elaborat els/les docents.
___________________________________________________________________
La Lídia i l’Eva ens parlen del projecte:
Com va sorgir la idea?
La iniciativa @docentsconfinats va sorgir com una a proposta perquè les famílies poguessin tenir un ventall de recursos per fer a casa i així passar els dies d’una manera més agradable i divertida amb els seus fills i filles mentre durés aquest confinament. Com a mestres i també com a mares, som conscients que estar tancats a casa tants dies no és fàcil, poden haver-hi estones que es facin feixugues i que no sapiguem ben bé què fer.
Quan va sorgir la proposta?
El diumenge, dia 15 de març, des de les Xarxes Socials es llançava el repte als milers i milers de mestres de tot Catalunya, que com nosaltres, havíem d’estar dies tancats a casa i que, amb aquesta iniciativa, podíem oferir a les famílies activitats didàctiques, lúdiques, divertides i també originals perquè els nens poguessin fer de manera individual o en família.
Amb només 4 dies ja teníem gairebé 20 publicacions. Els mestres no deixaven d’enviar-nos vídeos i ens seguien prop de 600 persones. Ara mateix al compte d’instagram (que és el més visitat) ja tenim més de 3800 seguidors i 192 vídeos publicats. Quan rebem les propostes les pengem al nostre compte d’instagram, al canal de youtube Mestres Confinades i al compte de twiter docentsconfina1.
Hem quedat molt sorpreses pel seguiment que ha tingut la iniciativa i estem molt contentes de poder estar complint el nostre objectiu que justament era aquest, ajudar les famílies a passar millor els dies de tancament.
Des d’aquí us volem donar les gràcies a tots/es, per ajudar-nos a omplir la xarxa de recursos i us animem a seguir participant amb nosaltres!!
Què trobarem a @docentconfinats?
Des de @docentsconfinats hem fet propostes com ara escriure un petit diari en el qual els nens i nenes recullin com se senten durant els dies de confinament, hem recomanat aplicacions com Toontastik per crear històries a partir d’uns escenaris i personatges, amb la nostra pròpia veu, i Equilibrians per treballar el càlcul mental. Hem proposat que els nens aprenguin a posar una rentadora i a saber llegir les etiquetes de la roba que porten, s’ha penjat un tutorial per aprendre llenguatge de programació amb Scrtach i s’han donat idees per aprendre a fer percussió corporal. Fer pilotes de malabars i llavors a aprendre a fer-les anar. Coreografies, per repassar les categories gramaticals…i moltes més.
Vídeos amb propostes educatives molt variades
En aquest apartat trobareu un recull d’alguns dels vídeos amb propostes didàctiques, lúdiques, divertides i també originals que els docents confinats han publicat fins ara, començant pel vídeo inicial:
Experimentació per als més petits
Joc de llengua Paraules amagades
Joc matemàtic per treballar les àrees
Activitat per construir boles i fer malabars
Proposta per fer música amb elements casolans
Quins són els passos per col·laborar en la iniciativa?
Si voleu col·laborar amb la iniciativa, cal que tingueu en compte que els vídeos que vulgueu publicar tinguin una durada aproximada d’uns 2 minuts i que estiguin gravats en horitzontal.
La proposta la podeu adreçar al correu electrònic docentsconfinats@gmail.com. Totes les propostes són bones per nosaltres!
Qui hi pot col.laborar?
Com que l’objectiu de @docentsconfinats és ajudar les famílies, qualsevol proposta és vàlida. Inicialment, estava pensat només per mestres però a mida que el canal va anar tenint més repercussió hem rebut col·laboracions de diversos àmbits: la Companyia Samfaina de Colors que ens va gravar una cançó en exclusiva des del confinament, del seu últim espectacle els “Cistells de la caputxeta”, també ens va col·laborar amb un cançó en Jordi Tonietti dedicada als avis i al confinament i l’escriptor Martí Gironell amb un conte.
L’última aportació va ser de l’il·lustrador Joan Turu que va aprofitar per explicar com és la seva feina d’un il.lustrador, molt interessant.
A nosaltres com a docents confinats, també ens van demanar la col·laboració fent un vídeo per la campanya del Departament de salut #joactuo i un altre, que era una inciativa que es va fer en motiu de la diada de Sant Jordi, per omplir la xarxa de roses, iniciativa de la @casabatlló i unes mestres de Sabadell.
___________________________________________________________________
Espero que les famílies gaudiu molt amb aquest recull de propostes educatives que els Docentsconfinats ens fan arribar cada dia a través del seu perfil a Instagram i que els docents que encara no ho hàgiu fet, us animeu a compartir també les vostres propostes 👏👏👏👏
Junts ens enriquim i sobretot ens ajudem a superar aquests moments difícils. Gràcies Lídia i Eva per aquesta iniciativa tan interessant!
Coneixeu alguna altra iniciativa que vulgueu compartir? Expliqueu-la afegint un comentari. Moltes gràcies 😉
Deixa un comentari