Els jocs de taula són un gran recurs per gaudir d’una bona estona en família. És importat que trobem moments en el nostre dia a dia per poder compartir aquestes estones tan enriquidores. Actualment és força difícil que puguem trobar aquestes estones perquè, tant petits com grans, tenim les agendes molt plenes i portem un ritme de vida força estressant.
Cal que en siguem conscients i prenguem mesures per baixar aquest ritme de vida tan accelerat i busquem poder trobar estones per gaudir amb calma i tranquilitat amb els de casa.
Aquests dies estem visquent una situació excepcional, la pandèmia de Coronavirus ens ha sorprès i ara ens toca estar quinze dies a casa fent bondat. Aprofitem aquesta situació per poder fer coses que normalment no podem fer com per exemple gaudir fent jocs de taula amb la família.
Beneficis dels jocs de taula
Els jocs de taula ens aporten grans beneficis. Permeten:
- Crear vincles més forts entre grans i petits.
- Potenciar la cooperació i el treball en equip.
- Afavorir la capacitat de deducció, la lògica, l’enginy, la velocitat de processament.
- Treballar la tolerància a la frustració, la constància i la paciència.
- Afavorir el desenvolupament cognitiu.
- Potenciar l’atenció, la concentració i la memòria.
- Afavorir la cohesió familiar.
- Potenciar la capacitat de resolució de problemes.
- Treballar els valors del joc: respectar les normes, saber guanyar i perdre, saber esperar el torn …
- Afavorir al desenvolupament psicològic i emocional de l’infant.
- Potenciar les habilitats de relació psicològic i emocional dels infants.
Recull de jocs de taula
En aquest apartat descobriràs un recull de jocs de taula molt variat i útil per jugar amb els infants. Podràs llegir una informació descriptiva bàsica que explica el funcionament de cada joc i veure l’edat a qui es recomana (sempre és orientatiu)
Trobaràs jocs de tipologia molt diversa, jocs clàssics i jocs més actuals.
És un divertit joc de cartes que està compost de 108 cartes. La baralla porta 2 tipus de cartes: Les normals i les especials o comodins. L’objectiu del joc és desfer-se de totes les cartes que es “roben” inicialment, dient la paraula “UNO” quan queda l’última carta a la mà. (Edat: a partir de 7 anys)
El joc conté un seguit de bastonets prims amb diferents colors i línies. Cada un dels bastonets valen uns punts en concret. Poden jugar de dos a quatre participants. En el joc guanya el jugador/a que acumuli més punts. És un joc de destresa que potencia la motricitat fina i la coordinació ull-mà. (Edat: a partir de 6 anys)
Piratatak és un joc de cartes amb diferents possibilitats de cartes: carta vaixell, carta pirata, carta canó i carta moneda. L’objectiu del joc és arribar a compondre el vaixell del seu color. Per torns, anirem agafant cartes de la baralla amb l’objectiu de ser els primers a construir el nostre vaixell format per 6 cartes. Però alerta! Si et surt un pirata, et robarà 3 cartes. (Edat: a partir de 5 anys)
Es tracta d’un joc de cartes compost per quatre cartes diferents: gall, gallina, guineu i ou. La carta ou és reversible (Ou- pollet). Es reparteixen 4 cartes a cada jugador, la resta es col·loquen al centre cap per avall. Els ous també es col·loquen al centre amb la cara “ou” cap amunt. Sempre hem de tenir 4 cartes a la mà. El primer jugador que aconsegueix 3 pollets és el guanyador de la partida. (Edat: a partir de 5 anys)
El joc compta amb 55 cartes en què apareixen diferents dibuixos però sempre hi ha un dibuix en comú entre una i altra. Quan un jugador és el primer a identificar el símbol repetit es queda la carta. Guanya el jugar/a que aconsegueix tenir més cartes. És un joc molt útil per treballar l’atenció, la concentració, la velocitat i els reflexos. (A partir de 6 anys)
Aquest joc conté una baralla de 68 cartes dividides en els següents tipus: carta d’òrgans, de virus, de medicaments i de tractament. Per començar la partida cal repartir 3 cartes a cada jugador/a. Per torns cada jugador podrà utilitzar una de les 3 cartes que tingui a la mà. El primer jugador que aconsegueixi 4 òrgans totalment sans és el que guanya. Es consideren òrgans sans els òrgans que no tenen infecció, que estan vacunats o els que estan immunitzats. (A partir de 8 anys)
Es tracta d’un joc de cartes molt ràpid i dinàmic on hauràs de posar a prova la teva memòria. L’objectiu és apoderar-se de la millor combinació possible de plats de sushi que et permeti adquirir el número de punts més alt possible. (Edat: a partir de 8 anys)
El joc consta d’un total de 106 fitxes, 104 de les quals estan numerades de l’1 al 13, i 2 comodins. Les fitxes numerades tenen associat un color (hi ha 4 colors diferents). Les fitxes s’han d’intentar lligar formant combinacions. Hi ha dos tipus de combinacions: escales i grups. A cada torn, cada jugador ha d’intentar col·locar les seves fitxes sobre la taula. Guanya el jugador/a que acaba abans les seves fitxes. Hi ha una versió del joc adaptada pels petits. (A partir de 4 anys)
És un joc per deixar volar la imaginació. En cada torn, un jugador diu una paraula basada en una de les cartes de la seva mà. Els jugadors busquen en la seva baralla una carta que pugui tenir relació amb la paraula que ha dit el jugador. Totes les cartes es posen sobre la taula i els jugadors han d’intentar endevinar la carta que correspon al jugador que ha iniciat la ronda. Cal destacar que les cartes tenen unes il·lustracions molt boniques. (Edat: a partir de 8 anys)
És un joc de memòria molt divertit per dur a terme amb diversos jugadors. El joc està format per diferents cartes en què cada una d’elles fa referència a una acció. Els jugadors han d’anar agafant una carta i representant el que els demana. S’aniran sumant les consignes de les diferents cartes de manera que els jugadors hauran d’anar memoritzant totes les consignes i reproduint-les. El joc acaba quan un dels jugadors s’equivoca en fer la seqüència de sorolls o mímiques. (Edat: a partir de 6 anys)
És un joc de cartes molt divertit que té com a objectiu desfer-se, el més ràpid possible, de totes les cartes repartides. Qui ho aconsegueixi guanyarà la partida. És un joc molt útil per treballar l’atenció, la concentració, la velocitat i els reflexos. (Edat: a partir de 6 anys)
El joc consta d’un tauler ple d’imatges d’objectes i més de 500 fitxes amb imatges. L’objectiu del joc és ser el primer a localitzar la imatge d’una o diverses fitxes al tauler. Cada jugador agafa tres fitxes i ha de buscar en el tauler en el menor temps possible. Guanya el jugar/a que més fitxes ha aconseguit reunir. És un joc molt útil per treballar l’atenció, la concentració, la velocitat i els reflexos. (Edat: a partir de 6 anys)
És un joc d’habilitat física i mental, en què els jugadors han de retirar blocs d’una torre per torns o col·locar-los a la seva part superior fins que aquesta caigui. Es juga amb 54 blocs de fusta que formen pisos de tres en tres i en formació creuada. En aquest joc es posa a prova la motricitat fina, la concentració i l’estratègia mental dels participants (Edat: a partir de 6 anys)
És un joc que està format per 5 figuretes d’objectes de colors diferents: un fantasma blanc, una butaca vermella, un llibre blau, una empolla verda i un ratolí gris. També hi ha una baralla de cartes. Si algun dels objectes de la carta coincideix en color i forma amb un objecte que hi ha a la taula, guanya qui agafa la figureta que es correspon amb l’objecte. Si cap dels 2 objectes de la carta coincideix en color i forma amb els de la taula, llavors hem d’agafar la figureta, la forma o color que no aparegui a la carta (A partir de 8 anys)
El dòmino és un joc de taula en què juguen dos o més jugadors. El joc està comport per 28 fitxes rectangulars. Cadascuna d’aquestes fitxes està dividida en dues parts d’igual superfície que representen un número. Els jugadors han d’anar col·locant les fitxes en cada torn. El joc finalitza quan un jugador es queda sense fitxes o quan tots els jugadors han passat durant el mateix torn sense tirar. (Edat: a partir de 5 anys)
El blokus es juga amb un tauler de 20 x 20 caselles quadrades (400 en total). Els jugadors reben a l’inici de la partida un mateix grup de 21 peces de diferents formes i mides formades per petits quadrats, cada jugador amb un color diferent (blau, vermell, groc i verd). Els jugadors han de començar a col·locar les peces sortint de les cantonades. Només es podrà col·locar una peça cada tirada. Guanya el jugador que avanç ha aconseguit col·locar totes les peces. És un joc estratègic en el qual l’objectiu és obrir-se el màxim espai possible des del principi per evitar quedar tancat, el que dificultaria enormement el desplegament (Edat: a partir de 7 anys)
Una nit l’home llop és un joc de rol on cada jugador adopta el paper d’un vilatà, un home llop o un personatge especial. El joc compta amb 16 cartes de personatges. Haureu d’endevinar qui són els homes llop i matar, almenys, un d’ells si voleu guanyar, sempre que els llops no se us hagin menjat a la nit. Un joc molt divertit per jugar amb un grup nombrós de participants. (Edat: A partir de 8 anys)
És un emocionant joc de trobar els objectes perduts en un gran tauler. Conté 100 targetes i 3 categories diferents per augmentar la diversió. Amb noves rajoles perquè el joc sigui encara més divertit. L’objectiu del joc és aconseguir identificar el màxim d’objectes possible. En aquest joc es posa a prova l’atenció, la concentració, la velocitat i els reflexos. (Edat: a partir de 6 anys)
- Enfonsar la flota (o enfonsar els vaixells)
L’objectiu del tres en ratlla és arribar a posar tres peces sobre el tauler (de 3 per 3 posicions) de manera que estiguin en línia recta, horitzontal, vertical o diagonal. El primer jugador que aconsegueixi posar les 3 peces en línia recta és el que guanya. Cada torn els jugadors només podran moure una peça. És un joc molt útil per treballar l’atenció i l’estratègia. (Edat: a partir de 6 anys)
Aquest joc també és conegut amb el nom de 4 en ratlla. En aquest joc hi participen dos jugadors. L’objectiu és alinear abans que el teu contrincant quatre fitxes del mateix color. Les 4 fitxes poden ser col·locades de forma horitzontal, vertical o en diagonal. Per torns, els jugadors han d’introduir una fitxa a la columna que prefereixin (sempre que no estigui completa) i aquesta caurà a la posició més baixa. Guanya la partida el primer que aconsegueixi alinear 4 fitxes consecutives d’un mateix color (Edat: a partir de 6 anys)
Twister és un joc molt divertit que consisteix en un llençol de plàstic que s’estira a terra. El llençol està pla de cercles de diferents colors (vermell, blau, verd i groc) alineats en quatre files de 6 cercles. Gràcies a un tauler – ruleta il·lustrada i una agulla de rellotge que gira, els jugadors reben l’ordre de quin cercle tocar amb els peus o amb les mans. L’atzar fa que els jugadors hagin d’adoptar postures d’allò més complicades que posen a prova el seu equilibri i elasticitat. (Edat: a partir de 6 anys)
Un divertit joc de taula per jugar en equips en el que els jugadors hauran d’endevinar paraules i frases a través de dibuixos que faran els seus companys/es. Un joc molt útil per potenciar la creativitat i la imaginación. (Edat: a partir de 5 anys)
El Tabú és un joc de taula que es juga en equips de dues o més persones. El joc consisteix en què un dels membres de l’equip ha d’aconseguir que el seu company encerti una paraula abans que s’esgoti el temps marcat. Per a això, el membre de l’equip li anirà donant pistes. Però està prohibit dir les anomenades paraules tabú. Les paraules tabú són paraules relacionades amb la paraula que el company ha d’endevinar. (Edat: a partir de 8 anys)
L’objectiu del concept és endevinar paraules a través de l’associació d’icones. Un equip de dos jugadors – que estaran asseguts l’un al costat de l’altre – tria una paraula o frase que els altres jugadors han d’endevinar. Actuant junts, col·locaran peces sobre les icones disponibles al tauler de joc. El primer jugador que descobreixi la paraula o frase rebrà 2 punts. Quan acaba la partida, el jugador que més punts tingui serà el guanyador. (Edat: a partir de 10 anys)
És un joc de taula en el qual cada jugador intenta guanyar més punts mitjançant la construcció de paraules sobre un tauler. Les paraules poden formar-se, sempre que apareguin en el diccionari estàndard, de forma horitzontal o verticalment i es poden creuar. Per les paraules formades es guanyaran uns punts. (Edat: a partir de 10 anys)
És un joc de taula molt divertit que permet escollir una vida d’acció, aventura i sorpreses inesperades. Comença a prendre les teves pròpies decisions mentre recorres les diferents etapes de la vida: pots adoptar una mascota, comparar una casa, escollir una feina i estudis, tenir fills… Un joc molt divertit que garanteix passar una bona estona (Edat: a partir de 8 anys)
És un joc de taula fàcil i molt divertit. Caldrà que superis correctament una sèrie de proves en equip a través de 5 divertides categories posant a prova les teves habilitats i les dels teus amics, per ser els primers a arribar a la casella final. Les categories són traç i dibuix, mímica i gestos, taral·lejar, la definició i la pregunta. (Edat: a partir de 9 anys)
És un joc de taula que es juga amb un taulell. Els jugadors mouen les seves fitxes per torns en sentit horari al voltant d’un tauler, basant-se en la puntuació dels daus, i cauen en propietats que poden comprar de la banca, o deixar que la banca les subhasti en cas de no ser comprades. Un joc molt útil per treballar aspectes matemàtics. L’objectiu del joc és obtenir un monopoli de carrers i immobles. (Edat: a partir de 8 anys)
Es tracta d’un joc d’estratègia i astúcia en on hauràs de posar a prova la teva capacitat per negociar amb la finalitat de colonitzar una illa construint pobles i establint rutes comercials. Compta també amb una versió júnior pensada per a nens a partir dels sis anys. Hi ha una versió per petits (Edat: a partir de 8 anys)
És un joc de tauler clàssic que consisteix a respondre a una sèrie de preguntes per guanyar els adversaris. Cada jugador es mou pel tauler mitjançant un dau i respon les preguntes que li toquen (marcades pels colors de les caselles del tauler). Hi ha unes caselles especials, que donen dret a un peó o “formatget”. Qui aconsegueix tots els peons i arriba a la casella central, guanya la partida. (Edat: a partir de 8 anys)
Divertit joc de taula que es juga amb un dau i 4 fitxes per a cada un dels jugadors (de dos a quatre, tot i que també hi ha taulers per a 6 o 8 jugadors). L’objectiu del joc és que cada jugador porti les seves fitxes des de la sortida fins a la meta intentant, en el camí, menjar-se a les altres. El primer a aconseguir-ho serà el guanyador. (Edat: a partir de 4 anys)
El joc de l’oca és un joc de taula per a dos o més jugadors. Cada jugador tira el dau i avança la seva fitxa per un tauler en forma d’espiral amb 63 caselles amb dibuixos. Depenent de la casella en què caigui, es pot avançar o per contra retrocedir, i en algunes d’elles està indicat un càstig. En el seu torn cada jugador tira dos daus (o un depenent de les diferents versions) que indiquen el nombre de caselles que ha d’avançar. Guanya el joc el primer jugador que arriba a la casella 63 (Edat: a partir de 6 anys)
Es juga sobre un tauler quadriculat de 8 × 8 caselles alternades en colors blanc i negre, que constitueixen les 64 possibles posicions de les peces per al desenvolupament del joc. Es tracta d’un joc d’estratègia en el qual l’objectiu és «enderrocar» al rei de l’oponent. Això es fa amenaçant la casella que ocupa el rei amb alguna de les peces pròpies. (Edat: a partir de 7 anys)
El Bingo és un joc d’atzar en el qual hi poden jugar diverses persones. Cada un dels jugadors tindrà un cartó amb diferents números. El joc està format per 90 boles numerades. Per poder jugar cal que cada jugador tingui petites peces per poder anar tapant els números. Un dels jugadors serà el responsable de guiar el joc i anirà cantant les boles que surten. Els jugadors hauran d’anar tapant els números. El jugador que primer aconsegueixi tenir tapats tots els números d’una mateixa l’ínia ha de cridar “línia”. El jugador que aconsegueixi tenir tots els números del cartronet guanya i ha de cridar “bingo”. (Edat: a partir de 6 anys)
Conclusió
Els jocs de taula són un gran recurs lúdic que possibiliten gaudir d’una bona estona en família. També són una èina molt educativa que potencien el desenvolupament de les capacitats motrius, mentals i sensorials dels infants. Són un molt bon recurs per mantenir la ment activa i augmentar la capacitat d’aprendre.
També són un molt bon recurs per treballar en els infants les habilitats socials i potenciar que aprenguin a interaccionar amb les altres persones. Tot jugant aprenen a cooperar i treballar en equip.
Finalment cal dir que amb els jocs de taula també podem treballar valors molt importants com el respecte, la solidaritat, saber esperar i respectar les normes del joc. També ens permeten treballar les emocions, ja que hem d’aprendre a guanyar i perdre, a controlar la ràbia i la frustració, a tenir empatia, a gestionar la tristesa…
És important que busquem moments en el nostre dia a dia per poder gaudir dels jocs de taula. Ens aportaran molts beneficis a nivell personal i potenciaran que creem vincles més forts en el nucli familiar.
Espero que aquest recull de jocs de taula us sigui útil i que pugueu gaudir de molt bons moments en família ?
A vosaltres quin joc de taula és el que us agrada més? Us animo a escriure un comentari. Moltes gràcies.
Afegeixo Skip bo! Es un joc amb certa similitud a l’Uno pero a casa últimament agrada més.
Hem jugat partides amb un nen de 4 anys y dues persones de 70 la l’hora.
I per exercitar l’atenció i la lògica, Pànic Lab.
Hola Sònia,
Moltíssimes gràcies per escriure el comentari i per les teves recomanacions ?????
No els coneixia, ja estic impacient per poder-los provar!
Espero que els recursos i articles del blog ens puguin ser útils per aquests dies.
Una gran abraçada i molts ànims.
Nati
Hola Nati!!!
Sempre ens agrada jugar tota la família a jocs de taula. Però ara aquests dies aprofitem per fer-ho encara més. Ens agrada jugar a l’Uno, però també a l’oca i al parxís, al bingo, al dobble. Estic molt d’acord en tu amb el que ens aporten els jocs de taula, sobretot la cooperació i el treball en equip, molt important que els nens aprenguin.
Quin gran recull que has fet, súper interessant!! El tindré en compte per més endavant quan hagi de fer algun compra de joc.
Una forta abraçada, salut i ànims!!!
Bon dia Eva,
Aquests dies tindrem l’oportunitat de poder gaudir d’estar moltes estones amb la família. En el nostre dia a dia solem anar molt enfeinats i estressats i no ho podem fer gaire.
Busquem la part positiva a la situació actual que estem vivint i creem vincles amb la nostra família.
Gaudiu molt jugant a jocs de taula.
Cuideu-vos molt.
Una gran abraçada.
Nati
jo hi afegiria el LIGRETTO. És de cartes i molt divertit ! És nens i nenes a partir de 8 anys (però jo, com a adulta amb els meus amics també m’ho passo genial) i hi poden jugar entre 2 i 4 persones. Però hi han caixes amb cartes de colors diferents, de manera que si n’ajuntes dues ja poden jugar fins a 8 persones:
Ligretto es un juego de cartas turbulento que garantiza momentos divertidos. Los jugadores intentan colocar cartas apropiadas en el centro de la mesa tan rápido como sea posible.
Cada jugador coge uno de los cuatro mazos. Cada mazo tiene un diseño diferente por detrás. Cada jugador pone 3 cartas boca arriba delante suyo en la mesa y una pila de 10 cartas boca abajo.
Los jugadores intentan formar secuencias de cartas (en orden ascendente y por color) en el centro de la mesa, del 1 al 10. A medida que puedes ir colocando alguna de las 3 cartas, puedes darle la vuelta a una de la pila de 10. Quien coloque más rápidamente las 10 cartas debe decir Ligretto y el juego se detiene. Las cartas del centro de la mesa valen 1 punto cada una, las que a los jugadores les quedan todavía por colocar de sus 10 iniciales, valen -2 puntos. Quien llegue primero a 75, gana.
Con dos sets de Ligretto de distintos colores podrán jugar hasta 8 jugadores y con 3 hasta 12. ¡La diversión está asegurada!
També és molt xulo el HALLI GALLI: (A partir de 6 anys i de 2 a 6 jugadors)
“Halli Galli nos trae una macedonia de frutas con plátanos, fresas, limones y ciruelas. ¡Da la campanada! Así de fácil se juega a Halli Galli: un timbre en mitad de la mesa, un montón de cartas para cada jugador y en cuanto salgan exactamente cinco frutas del mismo tipo, ¡cuidado! ¡es hora de ir a por el timbre! ¡y el más rápido será el vencedor de Halli Galli!
En Halli Galli repartimos todas las cartas entre los jugadores y estas se van sacando por turnos a un montón delante de cada uno de los jugadores, sin mirarlas previamente y además, las cartas se sacarán hacia afuera. Cuando sobre la mesa haya 5 frutas, bien porque haya salido una carta con 5 frutas, o porque haya 2 cartas una con 1 fruta y otra con 4, por ejemplo; se hace sonar el timbre. El primer jugador que lo haga se lleva todas las cartas que hay sobre la mesa. Y se empieza de nuevo poniendo cartas en la mesa.
¡Ups! ¡Que no hay 5 frutas! No pasa nada, solo tienes que darle una carta a cada jugador como penalización.
En el momento que un jugador se quede sin cartas, se acaba el juego para él. Pero su montón permanece en mesa hasta que alguien se lo lleve.”
Hola Núria,
Moltíssimes gràcies per les teves recomanacions, ens aniran perfecte!!! T’ho agraeixo molt!
Ànims en aquests moments difícils, ens en sortirem!
Una gran abraçada.
Nati
A tuuu! Gràcies Per compartir!!!! Salut!!!
Bon dia Núria,
Moltes gràcies a tu per les aportacions, has enriquit l’article.
Perdona quer ara he vist que hi havia un error en la resposta que et vaig fer al teu comentari, hi havia uns interrogants que no tocaven. Ja ho he arreglat.
Ànims i cuidat molt.
Nati
El Carcasona, em sembla que no l’he vist i també està molt bé!! Els meus fills hi han jugat des de petits.
Bon dia Dolors,
Moltes gràcies per escriure el comentari i afegir la teva recomanació!!
He afegit el Carcassonne, jo no hi he jugat mai però molta gent m’he n’ha parlat molt bé.
Entre tots/es aconseguirem fer un molt bon llistat de jocs de taula.
Seguim en contacte. Una abraçada.
Nati
El Tiominos també és un joc que treballa l’atenció ja que són peces triangulars amb un nombre del 0 al 5 a cada vèrtex. Les fitxes s’han de col·locar per una de les 3 bases del triangle, t’has de fixar molt bé en que han de coincidir en la posició els nombres de les fitxes que han d’estar juntes.
Gràcies pel teu llistat.
Hola Mercè,
Hi estic totalment d’acord, a casa meva també hi hem jugat molt amb el Triòmino.
Una molt bona recomanació.
Moltes gràcies!!
Ànims i cuida’t molt.
Nati
Bon dia,
aquest recull és molt interessant i ampli.
Pels més petits hi ha un joc de cartes que està molt bé es diu Bata waf (Djeco), l’objectiu és discriminar els nombres segons la seva alçada. És un joc que és molt visual i el poden jugar infants ben petits de 2 a 3 anys.
Moltes gràcies per compartir tots aquests recursos i mantenir el blog molt actualitzat.
Bona tarda Anna,
Moltíssimes gràcies per les teves aportacions! Entre tots esteu enriquint MOLT l’article!! M’encanta.
Espero que sigui un recurs útil per les famílies.
Ànims i cuida’t molt.
Nati
Gràcies per compartir tot el que comparteixes, Nati.
A casa també gaudim amb el Bang! (nens de 10+) i el Pandemic (també 10+, diria jo). Aquest últim m’agrada perquè no competeixes amb els altres jugadors, sino contra malalties. Només el treball en equip aconseguirà trobar les cures i erradicar les malalties! (molt adient aquests dies)
Bon dia Carles,
Quines grans propostes, moltíssimes gràcies. No els conec, ja tinc ganes de provar-los.
Agraeixo molt les teves aportacions.
Ànims i cuideu-vos molt.
Seguim en contacte.
Nati
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
Buenas tardes,
¿A qué te refieres? Para acceder al bloc entra en maresipares.cat
El bloc es gratuito.
Si quieres recibir las novedades del bloc subscríbete.
Seguimos en contacto.
Nati
Coneixeu algun joc de taula per a persones cegues, que puguin jugar en grup?
Hola M. Dolors,
Perdona el retard en respondre el comentari, vaig una mica desbordada de feina 😅
Et proposo el joc “Blockus”
La base de joc és un tauler de 20 x 20 caselles quadrades (400 en total). Els jugadors reben a l’inici de la partida un mateix grup de 21 peces de diferents formes i mides formades per petits quadrats, cada jugador amb un color diferent (blau, vermell, groc i verd). Començant cada jugador des d’una de les quatre cantonades del tauler, van col·locant per torns les seves peces en els espais buits del tauler amb l’única regla que cada peça que col·loquin ha de tocar per alguna cantonada a alguna de les seves peces ja col·locades, mai de forma adjacent. La partida finalitza quan un jugador aconsegueix col·locar totes les seves peces (el que li dóna la victòria) o quan cap jugador pot col·locar cap fitxa més. És un joc de plantejament purament estratègic en el qual l’objectiu és obrir-se el màxim espai possible des del principi per evitar quedar tancat, el que dificultaria enormement el desplegament (Edat: a partir de 7 anys)
Els infants poden palpar les peces i el taulell i anar col·locant les peces.
Espero que et sigui útil 😊
Estem en contacte 😉
Nati