Des del Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de Barcelona han preparat unes infografies amb les mesures de precaució que les autoritats sanitàries han anat dictant per a evitar un nou rebrot de la malaltia.
Aquestes infografies ens poden ser molt útils per parlar-ne amb els nostres fills i filles.
La informació utilitzada en aquest article ha estat extreta de la pàgina web del Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de Barcelona. Us convido a donar-hi una ullada. Les seves orientacions ens poden ser molt útils en aquests moments d’incertesa.
Sobretot m’ha semblat interessant la infografia que fa referència a “Què fer quan tornem de l’escola?”. Espero que us sigui útil 😉
_______________________________________________________________
Per evitar caure malalts i propagar la malaltia, és important que duguem a terme les següents mesures:
Ja fa temps que estem duent a terme aquestes mesures, però val la pena revisar si les estem duent a terme correctament o cal que modifiquem alguna cosa per protegir-nos millor.
1. Evita el contacte directe amb altres persones. Mantenir una distància d’un o dos metres podria resultar efectiu.
El coronavirus Sars-CoV-2 es contagia de persona a persona, amb contacte proper amb algú que ja estigui infectat. La malaltia es pot transmetre de persona a persona a través de les microgotes provinents del nas o la boca que surten disparats quan una persona infectada tus o exhala.
2. Utilitza la mascareta.
Malgrat que la mascareta no és garantia de total protecció, si tota la ciutadania la utilitza, el risc de transmissió del virus es redueix dràsticament.
3. Segueix una bona higiene de mans.
A l’hora de rentar-nos les mans, per assegurar-nos que totes les parts de la mà queden ben netes, s’han de seguir una sèrie de passos:
És important que prenem les mesures necessàries per protegir als infants quan van a l’escola. A l’escola els docents adopten totes les mesures necessàries perquè les escoles siguin un espai segur.
Ara cal pensar quines mesures podem aplicar quan els infants tornen de l’escola. Aquest infogràfic ens ho explica.
Agraeixo molt al Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de Barcelona la gran tasca de divulgació i assessorament que fan. En aquests moments d’incertesa i dubtes aquestes orientacions ens poden ser molt útils.
Us convido a visitar la seva pàgina web, veureu que treballen un ampli ventall de temàtiques que us poden interessar.
Com porteu l’inici de curs? Us convido a afegir un comentari aportant la vostra visió d’aquest inici de curs tan excepcional i atípic. Entre tots i totes ens podem ajudar. Moltes gràcies 🙂
Quan diu “Què no has de fer mai: no utilitzar-la més estona de la recomanada”, com es pot saber quina és l’estona recomanada?
Hola,
Jo no ho sé respondre. Et recomano que facis la consulta al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Potser ells t’ho podran aclarir.
La seva web és https://www.infermeravirtual.com/cat
Seguim en contacte.
Nati
Està molt bé que digui que s’han de dutxar al tornar de l’escola, però en el cas del meu fill de tres anys amb horari escolar partit…..
No és factible X temps, fer dues dutxes ,una cada cop q arriba d l’escola…
No entenc pq no es pot fer jornada intensiva 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
De fet jornada intensiva i després les extraescolars,ja cobririen l’horari q actualment se està fent…
Gràcies 🤗
Hola Susanna,
Estic molt d’acord amb les teves paraules. Com dius, en aquests moments la jornada intensiva podria ser una molt bona opció per les escoles.
Els infants i els docents s’esgoten molt portant tot el dia les mascaretes.
Val la pena contemplar aquesta opció. Jo crec que els docents donarien suport a la proposta, però com sempre cal vetllar perquè hi pugui haver conciliació familiar.
La realitat en què ens trobem actualment té una data d’inici però no té una data final. Esperem ser capaços entre tots d’anar donant resposta a les necessitats que aniran sorgint pensant sempre en el bé dels infants.
Moltes gràcies per escriure el comentari.
Seguim en contacte.
Nati
Se que fas una gran feina de divulgacio pero com a mare i docent que sóc trobo totes aquestes mesures exagerades i que mes que ajudar als infants el que fan es provocar paranoia i desconfiança en la relacio humana. Es el meu parer i els de molts metges,psicòlegs i pedagogs entre d’altres als quals no interessa donar veu.
Hola Júlia,
Moltes gràcies per escriure el comentari. Agraeixo molt la teva aportació.
Entenc el que comentes, ens trobem en una situació tan desconcertant que costa saber com actuar.
Jo confio que els experts sanitaris ens vagin orientant perquè puguem saber com cal anar actuant en cada moment.
Estic molt d’acord que cal transmetre als infants que no han de patir ni tenir por, seria totalment contraproduent.
Seguim en contacte.
Nati